РУС ENG
» » Джаз для України – JAZZ FOR UKRAINE – від закордонних друзів
Все новости

Джаз для України – JAZZ FOR UKRAINE – від закордонних друзів

Джаз для України – JAZZ FOR UKRAINE – від закордонних друзів


12 травня у Міжнародному культурному центрі «УНІОН» (м. Одеса, вул. Троїцька, 43 – колишній Палац залізничників) відбудеться унікальна джазова подія – концерт «Jazz For Ukraine».


Це музичний подарунок українцям від джазових зірок з Естонії та Великобританії. Видатні музиканти Яак Соояер, Рауль Вайгла, Карл-Юхан Лаанесаар та Аліна Бжезінська вирішили привезти свій проект «The London-Tallinn Cosmic Bridge» в Одесу з подвійною метою: по-перше, для підтримки найсміливіших людей світу – нас з вами, українців; по-друге, щоб зібрати гроші для тих, хто потребує допомоги найбільше.


Концерт – некомерційний: музиканти грають безкоштовно, а всі зібрані кошти передадуть до благодійного фонду «Корпорація монстрів».


Про музикантів:


Аліна Бжезінська (Лондон) – одна з провідних арфисток у світі, яка прагне вивести арфу на передній план сучасного звуку. Її слухачами були королівські сім’ї, вона грала з великими джазовими виконавцями сучасності: арфістка виступала на 80-річчі британської королеви Єлизавети, вона також грала для короля Таїланду Пуміпона Адульядета. Серед іншого співпрацювала з провідними світовими артистами Kamaal Williams, DJ Spinna (Нью-Йорк), Slide Johnson (Париж), Tony Kofi and Shabaka Hutchings.


Гітарист і композитор Яак Соояер (Таллінн) – один із найактивніших джазових музикантів Балтії протягом останніх десятиліть. Він виступав з багатьма великими джазовими музикантами, зокрема з Tony Allen, Han Bennink, Anders Jormin, Dave Liebman, Joe Lovano. Отримав щорічну премію Естонського культурного фонду (EestiKultuurkapital) у 2007 та 2018 роках, а також щорічну національну культурну премію уряду Естонії в лютому 2021 року.


Бас-гітарист Рауль Вайгла (Таллінн) – легенда естонської джазової та рок-сцени, відомий з гастролей легендарної групи Radar з відомим естонським співаком Яаком Йоала.


Карл-Юхан Лаанесаар (Таллінн) є одним із головних ударників естонського молодшого покоління. Він виступав, зокрема, з Kirke Karja Quartet та New Wind Orchestra.



Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Больше по темам: Новости
В МСИО покажут проект арт-вивисекции
В Одесском ТЮЗе – сказочная премьера с трещетками и барабаном (фото)
В Одесской библиотеке готовят экскурсию Моцарта в современном Нью-Йорке
Особо Женатыи Таксист опять таксует в Одессе
В Пассаже завтра состоится показ мод, выставка и лекторий об Одессе
Лучшее за неделю
Фото и видео
В одесской Кирхе открылась весенняя пасхальная ярмарка (фото)
Огненное небо над Одессой впечатлило горожан (фото)
Зенитчики одесской бригады морской пехоты сбили российский разведывательный дрон SuperСam (видео)
На Дерибасовской воссоздали Крестный путь Иисуса Христа (фото)
В Одессе открылась выставка актуального искусства молодых художников (фото)