РУС ENG
» » В Одесі відбувся регіональний форум «Розвиток соціально орієнтованої ринкової економіки Одещини»
Все новости

В Одесі відбувся регіональний форум «Розвиток соціально орієнтованої ринкової економіки Одещини»



Регіональний форум «Розвиток соціально орієнтованої ринкової економіки Одещини» відбувся в Одесі за ініціативи Одеської обласної організації політичної партії «Слуга Народу», повідомляє пресс-служба організації.


Участь у заході взяли депутати всіх рівнів від «Слуги Народу», представники обласної військової адміністрації, обласної ради, підприємці, керівники ОТГ, представники громадських організацій. 


Голова Одеської обласної організації політичної партії «Слуга Народу», очільник обласної ради Григорій Діденко підкреслив, що «кожна працевлаштована особа – це податки у бюджет. А податки – це зброя для ЗСУ, підтримка наших Збройних сил, це відновлення України».




Значну увагу спікери приділили адаптації ВПО, яких на Одещині вже близько 107 тисяч.


Депутат Одеської районної ради Аркадій Мкртичян розповів про наявний досвід в цій сфері. Це і організація постійного інформування ВПО про наявні вакансії, і навчання їх новим професіям, і ярмарки вакансій. Крім того, дуже успішним нововведенням є і робочі ваучери.




Наприклад, якщо людині 45 років, вона має 15 років стажу і освіту, центр зайнятості фінансує до 26 800 гривень на навчання і надбання нової професії. Якщо ж людина ВПО чи має інвалідність, то обов’язкові умови скасовуються і можна отримати ваучер за бажанням.


З точки зору учасників форуму, проблема працевлаштування людей з інвалідністю є однією з найбільш актуальних сьогодні, тому що через військові дії кількість таких людей працездатного віку суттєво збільшилась.


«Люди з інклюзією мають право на працю. За роботодавцями стоїть завдання підготувати середовище для таких робітників, – каже народна депутатка України, менторка руху «Зе!Жінки» Одещини Юлія Діденко. – Потрібно ініціювати аудит робочого середовища і впроваджувати зміни. Компанії з інклюзивним робочим середовищем мають стати більш популярними та користуватися повагою».




«Вважаю ініціативу Форуму дуже своєчасною, – зауважив народний депутат України Олексій Леонов.- Вона свідчить, що влада не пливе за течією, а намагається управляти процесами».




Того дня громадянам, евакуйованим з Маріуполя та територій, де йдуть бойові дії, вручали ваучери на отримання безкоштовної освіти (зараз існує близько 70 варіантів пропозицій).




Автор: Роман Сучков

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Больше по темам: Новости
В МСИО покажут проект арт-вивисекции
В Одесском ТЮЗе – сказочная премьера с трещетками и барабаном (фото)
В Одесской библиотеке готовят экскурсию Моцарта в современном Нью-Йорке
Особо Женатыи Таксист опять таксует в Одессе
В Пассаже завтра состоится показ мод, выставка и лекторий об Одессе
Лучшее за неделю
Фото и видео
В Запорожье есть попадание российских ракет по ДнепроГЭС и жилым домам (фото)
"Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото
У Буджацькому степу прокинулися бабаки (фото)
В Одессе травмированы 20 человек от ракетной атаки россии (фото)
Одессит в костюме колдуна пытался «магически попасть» в Молдову (видео)