РУС ENG
Odessa Times » Новости » Новости Одесской области » В Болграді відкриється аудіовізуальний простір
Все новости

В Болграді відкриється аудіовізуальний простір


В центрі міста Болград, вулиця Інзовська, 170, завершується облаштування аудіовізуального простору, простіше кажучи – невеличкого кінотеатру, який стане доступним для людей з інвалідністю та маломобільних верств населення. Відкриття кінотеатру відбудеться вже 27 серпня із кінопоказу оскароносної стрічки “20 днів у Маріуполі”.

Комунальний заклад “Центр культури та дозвілля” Болградської міської ради продовжує втілення проєкту «Кіно Болград: створення безперешкодного аудіовізуального простору для мешканців Болградської громади з урахуванням потреб маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю».

Команда проєкту готова продемонструвати результати багатомісячної роботи з втілення амбітного та соціально важливого задуму, до якого готувалися спеціалісти структурних підрозділів міської ради та «Центр культури та дозвілля».

ТРОХИ ІСТОРІЇ


Взимку цього року Болградська громада увійшла до міжнародного проєкту за програмою «Спадщина. Простір для роботи», до участі допустили всього 30 команд зі всієї України із понад 150 заявників, а отримали фінансування всього 12!

Учасники проєкту за програмою «Спадщина. Простір для роботи»
Учасники проєкту за програмою «Спадщина. Простір для роботи»

Після відбору проєктної ідеї, автор якої – Серафим Савченко, головний спеціаліст Сектору міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради, та яку прорахувала Яна Руньковська, головний спеціаліст Відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської міської ради, учасники команди пройшли тривале навчання для локальних операторів культури, щоб переосмислити наявні місцеві культурні ресурси (музейні колекції, меморіальні та культурні об’єкти, діючі або потенційні туристичні магніти, об’єкти спадщини тощо).

Серафим Савченко та Яна Руньковська під час роботи над проектом
Серафим Савченко та Яна Руньковська під час роботи над проектом

У квітні учасники команди: Анастасія Безсонова, культорганізатор КЗ “Центр культури та дозвілля” Болградської міської ради, та Серафим Савченко мали змогу особисто захищати цю проєктну ідею перед журі в Києві.

Захист проектної ідеї
Захист проектної ідеї

“Це був зворушливий та дуже корисний досвід. Звісно, ми хвилювалися, чи все вірно написали, чи чітко та ґрунтовно склали бюджет, але були впевнені що цей проєкт важливий для міста та громади. Він підніме якість культурних послуг на вищий рівень, та мало того – надасть можливість користуватися ними мешканцям громади без будь-яких перешкод. В цьому є й особиста складова – моя мама наразі людина з інвалідністю, тому відвідування деяких культурних закладів для неї проблемне, цей простір, я сподіваюся, зніме таку проблему”, – розповідає Серафим Савченко, автор проєкту.


Доступність для людей з інвалідністю та маломобільних верств населення
Доступність для людей з інвалідністю та маломобільних верств населення

І от в травні цього року, після всіх консультацій та узгоджень з кураторами Болград отримав півмільйона гривень на облаштування аудіовізуального простору.

Проєктом передбачено:

– облаштування простору з урахуванням потреб маломобільних груп населення;

– широка інформаційна компанія у ЗМІ та на вулицях міста;

– проведення заходів із демонстрацією кінофільмів, освітніх заходів про нематеріальну культурну спадщину громади та збереження національної ідентичності, обговорення та обмін думками та інше.

Таким чином, Болградський “Центр культури та дозвілля” став переможцем разом із національними закладами культури Києва, Одеси, Харкова.

“Ми вже декілька років поспіль намагаємося прищепити культуру перегляду фільмів, цьому свідчить Міжнародний кінофестиваль “ОКО”, який постійно проходить в нашому місті.
Тому ми раді, що Болград взяв участь у цьому проєкті. Я певна, що результати проєкту підштовхнуть до відродження традиції кінопереглядів для різних верств населення, для родин із дітьми, маломобільних людей. Тим краще, що цей простір може демонструвати й патріотичні фільми, й художні, й етнографічні. Цей проєкт “Кіно Болград” об’єднує поціновувачів кіномистецтва”, – коментує Жана Сусліна, начальниця Відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської міської ради.


Аудіовізуальний простір у Болграді
Аудіовізуальний простір у Болграді

Особливо відзначаємо, що введення в експлуатацію аудіовізуального простору відбудеться трьома заходами:

27 серпня, 18:00. Болград вул Інзовська, 170.

“20 днів у Маріуполі” – кінопоказ та обговорення, оскароносної документальної стрічки.

28 серпня, 18:00. Болград вул Інзовська, 170.

“Бессарабія – культурна скарбниця” – освітній захід.

29 серпня 18:00. Болград вул Інзовська, 170.

“Україна вільна нова” – патріотичний освітній захід та обговорення.

Дана публікація була підготовлена за підтримки Фонду “Партнерство за сильну Україну”. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю КЗ “Центр культури та дозвілля” і не обов’язково відображає позицію Фонду та/або його фінансових партнерів.
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
В Одессе состоится фестиваль «Два дня и две ночи новой музыки» – вход свободный в честь праздника Независимости
В Одесском Ботсаде состоится романтический концерт Романа Капитонова
В МСИО покажут проект арт-вивисекции
В Одесском ТЮЗе – сказочная премьера с трещетками и барабаном (фото)
В Одесской библиотеке готовят экскурсию Моцарта в современном Нью-Йорке
Лучшее за неделю
Фото и видео
В Одесской Кирхе открылся органный фестиваль имени Теофила Рихтера (фото)
На берег Одесской области прибило очередную морскую мину (видео)
В Одессе море стало светиться по ночам (видео)
В "Укрэнерго" рассказали, как 4 сентября в Одессе будут отключать свет
В "Укрэнерго" снова обновили графики отключений света на 3 сентября