РУС ENG
Odessa Times » Новости » Юлія Тимошенко: Влада свідомо знищує індустріальний потенціал України
Все новости

Юлія Тимошенко: Влада свідомо знищує індустріальний потенціал України



Деіндустріалізація країни – недопустима. «Батьківщина» оскаржуватиме у Конституційному суді закон про знищення індустріального потенціалу України.



На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, виступаючи з трибуни Верховної Ради під час обговорення законопроєкту №9387.


За її словами, вказаний закон разом із попередньо ухваленими започатковує масштабний план з ліквідації індустріального потенціалу країни. Йдеться про створення спеціального фонду поза межами державного бюджету, до якого будуть зараховуватися кошти від ліквідації промислових підприємств державної форми власності або тих, де частка держави є визначальною. До того ж кошти з цього Фонду підуть не на розвиток країни, а на ліквідацію нових промислових підприємств.


Юлія Тимошенко запевняє, що такими законодавчими ініціативами створюється механізм, який буде фінансувати зачищення країни від індустріального потенціалу.


«Таке може відбуватися тільки в країнах, які поставили за мету не розвиток економіки, високотехнологічних галузей, а деіндустріалізацію країни», – зазначила лідерка «Батьківщини».


Вона пояснила, що маючи понад 3 тисячі оснащених промислових майданчиків, до яких підведені комунікації, які готові, щоб розпочати на них будь-який приватний бізнес, їх планують просто ліквідувати: «Це знищення української нації як сильного гравця на глобальній арені».


Лідерка «Батьківщини» дорікнула прем’єр-міністру тим, що оголошена ним стратегія 

Юлія Тимошенко: Влада свідомо знищує індустріальний потенціал України
 якраз реалізується подібними законами.

«Ми можемо бути тільки власним ресурсним центром. Всі багатства, всі можливості, весь потенціал країни мусять працювати винятково на українську націю», – вважає Юлія Тимошенко.


Її також обурив той факт, що подібні рішення ухвалюються без згоди українського народу – під час війни, без проведення референдуму.


Юлія Тимошенко додала, що ухвалений закон суперечить Конституції України, Бюджетному кодексу і має безліч негативних висновків профільних і експертних управлінь. Вона також звинуватила владу у фальсифікації законодавчого процесу, адже ухвалення закону відбулося всупереч рішенню Конституційного Суду, яке забороняє ставити на голосування в залі будь-яке питання, яке потребує 226 голосів, якщо в залі немає 226 нардепів. Натомість під час голосування за правки були присутні лише 11 нардепів.


«Ми оформлюємо конституційне подання, зберемо підписи депутатів і подамо до Конституційного Суду про неконституційність цього закону і подамо в суд загальної юрисдикції про визнання взагалі такого процесу постановки правок нелегітимним, неконституційним, абсурдним і злочинним», – резюмувала Юлія Тимошенко.

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Больше по темам: Новости
В Одессе состоится фестиваль «Два дня и две ночи новой музыки» – вход свободный в честь праздника Независимости
В Одесском Ботсаде состоится романтический концерт Романа Капитонова
В МСИО покажут проект арт-вивисекции
В Одесском ТЮЗе – сказочная премьера с трещетками и барабаном (фото)
В Одесской библиотеке готовят экскурсию Моцарта в современном Нью-Йорке
Лучшее за неделю
Фото и видео
В одесском зоопарке зеленых павлинов заселили в новый вольер (фото)
В Одесской Кирхе открылся органный фестиваль имени Теофила Рихтера (фото)
На берег Одесской области прибило очередную морскую мину (видео)
В Одессе море стало светиться по ночам (видео)
В "Укрэнерго" рассказали, как 4 сентября в Одессе будут отключать свет