РУС ENG
» » Церемонія відкриття Олімпійських ігор у Пекіні (фото)
Все новости

Церемонія відкриття Олімпійських ігор у Пекіні (фото)


Вчора на Національному стадіоні Пекіна «Пташине гніздо» запалав Олімпійський вогонь на честь старту зимових Олімпійських ігор. Офіційна частина церемонії відкриття XXIV зимових Олімпійських ігор розпочалась парадом країн-учасниць.


Першими з української збірної на стадіоні з синьо-жовтим стягом з’явилися прапороносці – Олімпійський чемпіон з фристайлу Олександр Абраменко та віцечемпіонка Юнацьких Олімпійських ігор з фігурного катання Олександра Назарова.


Зважаючи на те, що значна частина команди знаходиться далеко від самого Пекіна, в Олімпійських селищах гірського кластера, адаптуючись до умов високогір’я і готуючись до стартів завтра і найближчими днями, а також задля уникнення можливих ризиків щодо погіршення стану здоров’я, на парад вийшли далеко не всі спортсмени нашої збірної. Проте наші олімпійці, серед яких представники фристайлу, фігурного катання та шорт-треку, були добре впізнавані у яскравій спортивній формі, виконаній в національних кольорах компанією «PEAK».

З трибун команду вітав президент Національного олімпійського комітету України, Олімпійський чемпіон, член Міжнародного Олімпійського Комітету Сергій Бубка.

Після параду слово взяли представники олімпійського комітету та голова КНР Сі Цзіньпінь. Ця частина завершилась масштабним феєрверком.



Потім відбулася шоу-програма та запалення олімпійського вогнища. Цікавою новинкою цьогорічної церемонії став великий екран на все поле стадіону, який інтерактивно доповнював сценографію.










Панда Бін – талісман Олімпійських ігор у Пекіні.


Нагадаємо, 45 спортсменів мають представляти Україну в Пекіні-2022 у 12 спортивних дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліну, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку.

Фото: GettyImages

 
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Больше по темам: Новости
В МСИО покажут проект арт-вивисекции
В Одесском ТЮЗе – сказочная премьера с трещетками и барабаном (фото)
В Одесской библиотеке готовят экскурсию Моцарта в современном Нью-Йорке
Особо Женатыи Таксист опять таксует в Одессе
В Пассаже завтра состоится показ мод, выставка и лекторий об Одессе
Лучшее за неделю
Фото и видео
В Одессе открыли Потёмкинскую лестницу для прогулок (фото)
В Одессе высадили 42 тысяч тюльпанов (фото)
В Одессе зацвела сакура на 2 недели раньше обычного – ботсад зовет на экскурсии (фото)
В Одессе устроили маленькую Юморину (фото)
10 лет назад в Одессе прошел масштабный митинг против “русского мира” (фото)