РУС ENG
» » » На Одещині у корупційному скандалі знов фігурує співробітник держадміністрації, яка швидко викреслила його зі своїх лав
Все новости

На Одещині у корупційному скандалі знов фігурує співробітник держадміністрації, яка швидко викреслила його зі своїх лав

Сьогодні вдень Служба безпеки України та Офіс Генерального прокурора одночасно повідомили про ліквідацію масштабної схеми розкрадання бюджетних грошей, виділених на будівництво нових медзакладів в Одеській області.
«Зловмисники привласнили майже 7,5 млн грн державних коштів і зірвали зведення 6 амбулаторій у віддалених селищах регіону.

До організації оборудки причетний діючий керівник апарату голови Одеської обласної військової адміністрації.

До незаконної діяльності він залучив столичну будівельну компанію, яка підконтрольна його приятелю - чинному раднику міського голови Вишневого на Київщині», - повідомила пресслужба СБУ.
Мова йде про події 2020 року, коли «за «сприяння» одеського чиновника» згадана будівельна компанія одержала перемогу у тендері на зведення медичних установ у південному регіоні.

Але, отримавши з держбюджету 16,9 млн грн авансу, будівельники замість шістьох нових селищних амбулаторій залишили мешканцям Одещині недобудови.

Водночас учасники оборудки, за матеріалами справи, розікрали майже половину з отриманої суми.

Повідомляється, що «організатори схеми штучно завищували вартість та обсяг виконаних робіт, а також вносили недостовірні відомості у звітну документацію.

Щоб провести фінансові махінації, фігуранти залучили ще двох посадовців Одеської ОВА».

Додамо, що «будівельно-технічна експертиза підтвердила факт незавершеного будівництва і вкрадених грошей. Крім того, експерти зазначили, що фундамент цих об’єктів не відповідає встановленим вимогам і є аварійно-небезпечним».

У підсумку: «керівнику апарату голови Одеської ОВА, двом колишнім очільникам департаментів держустанови, раднику мера Вишневого, директору і ще одному посадовцю будівельної компанії повідомлено про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України.
Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми».

«За клопотанням прокурора 4 учасникам організованої злочинної групи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою застави. Стосовно посадовця ООДА і ще одного спільника наразі вирішується питання», - повідомили в Офісі Генерального прокурора.
Відзначимо, що дуже оригінально відреагували на новину, яка з’явилася у ЗМІ після офіційної публікації інформації СБУ та Офісом Генерального прокурора, в Одеській обласній державній адміністрації.

На офіційному сайті ООДА з’явилася ОФІЦІЙНА інформація наступного змісту: «До уваги ЗМІ! Просимо подавати точну інформацію:

Мусієнко Денис Володимирович був звільнений із посади керівника апарату Одеської обласної військової адміністрації 18 червня 2023 року.

Нині Мусієнко Д.В. ніякого відношення до Одеської ОВА не має».
[caption id="attachment_280063" align="aligncenter" width="640"] Информация ООДА, скриншот[/caption]

Тут прекрасно все: і оприлюднення прізвища людини, яка є підозрюваним, і, по суті, спростування офіційної інформації СБУ та Генпрокурора.

А головне – швидке, у найкращих совкових традиціях, відмежування від людини (він в нас більше не працює).

Показова і дата звільнення – 18 червня.

Нагадаємо обласним чиновникам, що це була неділя.

Але можна припустити, що це зроблено не випадково, а для того, щоб залишити заплямованому чиновнику можливість у майбутньому опротестувати це рішення у суді та вимагати поновлення на посаді та виплати зарплати за час вимушеного прогулу.

Додамо, що до призначення на посаду керівника апарату Одеської обласної державної адміністрації Денис Мусієнко очолював Болградську РДА.
На Одещині прикордонник допомагав ввозити контрабанду за хабар
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Больше по темам: Новини
В МСИО покажут проект арт-вивисекции
В Одесском ТЮЗе – сказочная премьера с трещетками и барабаном (фото)
В Одесской библиотеке готовят экскурсию Моцарта в современном Нью-Йорке
Особо Женатыи Таксист опять таксует в Одессе
В Пассаже завтра состоится показ мод, выставка и лекторий об Одессе
Лучшее за неделю
Фото и видео
В Одессе открылась масштабная выставка, посвященная морю (фото)
В одесской Кирхе открылась весенняя пасхальная ярмарка (фото)
Огненное небо над Одессой впечатлило горожан (фото)
Зенитчики одесской бригады морской пехоты сбили российский разведывательный дрон SuperСam (видео)
На Дерибасовской воссоздали Крестный путь Иисуса Христа (фото)