РУС ENG
» » За січень-квітень поточного року з доходів платників податків Одеської області до державного бюджету сплачено 585,6 млн грн військового збору
Все новости

За січень-квітень поточного року з доходів платників податків Одеської області до державного бюджету сплачено 585,6 млн грн військового збору



«За січень-квітень поточного року з доходів платників податків Одеської області до державного бюджету сплачено 585,6 млн грн військового збору. Це на 5,9%, або на 32,4 млн гривень більше, ніж за аналогічний період 2023 року», – повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Руслан Хван.


Зазначимо, що платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і іноземні доходи, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.


Ставка збору становить 1,5% від суми доходів, що підлягають оподаткуванню. Це, зокрема, заробітна плата, суми винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільно-правового договору, а також пасивні доходи, у тому числі, роялті, дивіденди, страхові виплати, іноземні доходи тощо.


Нагадуємо, що 10 травня – останній день сплати військового збору, зазначеного у річній декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік фізичними особами-підприємцями, крім тих, що обрали спрощену систему оподаткування, а 30 травня – граничний термін сплати за квітень 2024 року податковим агентом військового збору, у разі якщо оподаткований дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податків.


Головне управління ДПС в Одеській області вдячне платникам податків за сумлінне виконання податкових зобов’язань, підтримку Збройних Сил України та забезпечення обороноздатності країни.

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Больше по темам: Новости
В МСИО покажут проект арт-вивисекции
В Одесском ТЮЗе – сказочная премьера с трещетками и барабаном (фото)
В Одесской библиотеке готовят экскурсию Моцарта в современном Нью-Йорке
Особо Женатыи Таксист опять таксует в Одессе
В Пассаже завтра состоится показ мод, выставка и лекторий об Одессе
Лучшее за неделю
Фото и видео
В Одессе молодежь отпраздновала День вышиванки (фото)
В Одессе открылась масштабная выставка, посвященная морю (фото)
В одесской Кирхе открылась весенняя пасхальная ярмарка (фото)
Огненное небо над Одессой впечатлило горожан (фото)
Зенитчики одесской бригады морской пехоты сбили российский разведывательный дрон SuperСam (видео)