РУС ENG
» » » На Одещині перевищено епідпоріг грипу та ГРВІ
Все новости

На Одещині перевищено епідпоріг грипу та ГРВІ

повідомили у Одеському обласному центрі контролю та профiлактики хвороб.
Так, на звітному тижні інтенсивний показник, включно із COVID-19, становив 645,3 на 100 тисяч населення та перевищив епідемічний поріг (532,05) на 21,3%, що розцінюється як середній рівень інтенсивності епідемічного процесу.
За останній тиждень, порівняно з попереднім, загальний рівень захворюваності зріс на 9,3%, у тому числі серед дитячого населення – на 6,2%, серед дорослих – на 16,1%. Серед захворілих основну питому вагу займали діти (67,3%), а серед них переважали діти раннього віку (28,5%) та 5-14 років (до 60%). Зріс також і рівень госпіталізації хворих – на 29%. Серед госпіталізованих превалювали діти, на яких прийшлося 74,2%.
Що стосується адміністративних територій, то підвищення інтенсивності захворюваності із значним перевищенням обласного показника відмічалось у Болградському (856,4) та Подільському (845,8) районах, менш інтенсивною була захворюваність у Б.Дністровському (770,1) та Березівському (767,7) районах. В Роздільнянському районі захворюваність реєструвалась практично на рівні обласного показника (651,8). В Одеському та Ізмаїльському районах показник був нижче за обласний на 10% та 11,4% відповідно.
У Нижньодністровському природному парку оголосили карантин

При цьому знизилась питома вага COVID-19 в загальній сумі захворілих на ГРВІ і складала 1,3%. У порівнянні з минулим тижнем, захворюваність залишилась практично на рівні. Однак, серед дорослого населення спостерігалось зростання на 9,7%, одночасно серед дітей зниження в 1,8 рази.
На відміну від ГРВІ серед захворілих на COVID-19 переважало доросле населення, питома вага якого складала до 85%, а серед них превалювали особи у віці 30-64 роки (50%). Показник госпіталізації хворих на COVID-19 знизився на 39%. Летальні випадки не реєструвались.
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Больше по темам: Новини
В МСИО покажут проект арт-вивисекции
В Одесском ТЮЗе – сказочная премьера с трещетками и барабаном (фото)
В Одесской библиотеке готовят экскурсию Моцарта в современном Нью-Йорке
Особо Женатыи Таксист опять таксует в Одессе
В Пассаже завтра состоится показ мод, выставка и лекторий об Одессе
Лучшее за неделю
Фото и видео
В Одессе открылась масштабная выставка, посвященная морю (фото)
В одесской Кирхе открылась весенняя пасхальная ярмарка (фото)
Огненное небо над Одессой впечатлило горожан (фото)
Зенитчики одесской бригады морской пехоты сбили российский разведывательный дрон SuperСam (видео)
На Дерибасовской воссоздали Крестный путь Иисуса Христа (фото)