РУС ENG
» » » В одеській бібліотеці готують гендерні студії
Все новости

В одеській бібліотеці готують гендерні студії

В одеській бібліотеці готують гендерні студії

5 березня 2020 року о 12:00 в Одеській національній науковій бібліотеці на вул. Пастера, 13 влаштують гендерні студії. 8 березня світова спільнота відзначає Міжнародний день боротьби за права жінок. А також щорічне свято, що згідно з резолюцією Генеральної асамблеї ООН від 1977 року, є символом боротьби жінок за права людини та антисексизм.

«Гендерні Студії» запрошують:
• поглянути без стереотипів на наше улюблене весняне свято, якому вже понад сто років, дізнатися більше про його ґенезу та особливості відзначення у різних країнах світу;
• ознайомитися з книжково-документальною виставкою «Я – покоління рівності: реалізація прав жінок»;
• прослухати лекцію від шанувальника легендарних жіночих історій Одеси екскурсовода Ігоря Рзаєва
• отримати задоволення від літературно-музичного подарунку у виконанні майстрині художнього слова Світлани Лукіної та піаніста, заслуженого працівника культури України Євгена Лукашова

Святковий сюрприз – унікальна фотовиставка «Я жінка і я – профі». На світлинах гості, серед яких віддані читачки й читачі, неодмінно упізнають чарівні, а інколи й несподівані, образи працівниць нашої книгозбірні за улюбленою роботою і не тільки, адже жінки становлять більше 90% трудового колективу Одеської національної наукової бібліотеки.

Відзначення Міжнародного дня боротьби за права жінок і міжнародний мир привертає увагу до питань забезпечення гендерної рівності, розширення прав і можливостей усіх жінок та дівчат як запоруки забезпечення національних інтересів України щодо сталого розвитку економіки, громадянського суспільства і держави для досягнення зростання рівня та якості життя населення, дотримання конституційних прав і свобод людини і громадянина, визначених указом Президента України №722/2019 «Про Цілі сталого розвитку України на період до 2030 року», підкреслюють в бібліотеці.

«Гендерні Студії» – культурно-просвітницький проект, ініційований Одеською обласною Радою миру за підтримки Одеської національної наукової бібліотеки, який має за мету забезпечити підтримку та реалізацію виконання Україною зобов’язань щодо ключових міжнародних зобов’язань по забезпеченню  гендерної рівності шляхом поширення об’єктивної інформації про ідеї гендерної рівності в суспільстві, подолання стереотипів та протидію фейкам, формувати гендерну свідомість та культуру широких верств суспільства.

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Больше по темам: Анонс
В МСИО покажут проект арт-вивисекции
В Одесском ТЮЗе – сказочная премьера с трещетками и барабаном (фото)
В Одесской библиотеке готовят экскурсию Моцарта в современном Нью-Йорке
Особо Женатыи Таксист опять таксует в Одессе
В Пассаже завтра состоится показ мод, выставка и лекторий об Одессе
Лучшее за неделю
Фото и видео
В Запорожье есть попадание российских ракет по ДнепроГЭС и жилым домам (фото)
"Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото
У Буджацькому степу прокинулися бабаки (фото)
В Одессе травмированы 20 человек от ракетной атаки россии (фото)
Одессит в костюме колдуна пытался «магически попасть» в Молдову (видео)