РУС ENG
» » До Одеси прибув представник Генерального Секретаря ООН
Все новости

До Одеси прибув представник Генерального Секретаря ООН


Сьогодні Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко провів робочу зустріч зі Спеціальним представником Генерального Секретаря ООН в Україні/Кризовим координатором ООН Аміном Авадом.


Ключовою темою стало відкриття у найближчій перспективі в Одесі чергового сьомого хабу ООН в Україні, який стане особливою платформою на півдні країни, що посилить координацію між Урядом України та ООН щодо надання гуманітарної допомоги, а також вирішення інших нагальних питань.

«Моєю першочерговою метою є терміново визначити пріоритетні географічні території та сектори, гуманітарні потреби в яких потребують невідкладного реагування, щоб розгорнути доставку життєво необхідної допомоги у нинішніх надскладних обставинах» – зазначив Амін Авад.


Кризовий координатор ООН зауважив, що війна з росією та блокада портів Одещини, створила безпрецедентні продовольчі виклики перед світовою спільнотою, які продовжують лише зростати і можуть спричинити голод у багатьох країнах світу. В свою чергу Начальник Одеської ОВА наголосив, що одним з пунктів і головною гарантією розблокування роботи портів та відновлення судноплавства є ненапад на судна, що будуть йди з портів Одещини.


«Судноплавство в Чорному морі відновиться лише тоді, коли Україна переможе у цій війні і буде розміновано акваторію, що тим самим гарантуватиме безпечний рух суден. Або ж відбудеться повне знищення російського Чорноморського флоту» – додав Максим Марченко.


 
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Больше по темам: Новости
В МСИО покажут проект арт-вивисекции
В Одесском ТЮЗе – сказочная премьера с трещетками и барабаном (фото)
В Одесской библиотеке готовят экскурсию Моцарта в современном Нью-Йорке
Особо Женатыи Таксист опять таксует в Одессе
В Пассаже завтра состоится показ мод, выставка и лекторий об Одессе
Лучшее за неделю
Фото и видео
Огненное небо над Одессой впечатлило горожан (фото)
Зенитчики одесской бригады морской пехоты сбили российский разведывательный дрон SuperСam (видео)
На Дерибасовской воссоздали Крестный путь Иисуса Христа (фото)
В Одессе открылась выставка актуального искусства молодых художников (фото)
На Дерибасовской римские легионеры разбили лагерь (фото)