РУС ENG
» » Труханов просить внести зміни в законодавчі акти, які регулюють ввезення гуманітарної допомоги в Україну
Все новости

Труханов просить внести зміни в законодавчі акти, які регулюють ввезення гуманітарної допомоги в Україну



Мер Одеси Геннадій Труханов публічно звернувся до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів, Асоціації міст України, Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України - внести зміни в законодавчі акти, які регулюють ввезення гуманітарної допомоги в Україну та її використання на період дії воєнного стану.


Геннадій Труханов зазначив, що українські міста з перших днів війни отримують з-за кордону гуманітарну допомогу у вигляді комфортних містких автобусів, пристосованих для перевезення маломобільних груп населення. Але через норми чинного законодавства здебільшого вони простоюють на комунальних підприємствах, адже не можуть використовуватися на міських маршрутах для перевезення людей.


Іншого способу, крім як гуманітарну допомогу, розмитнення автобусів нижче за екологічний стандарт Евро-5 з 2016 року в Україні не існує.


Автобуси були передані міжнародними партнерами для використання на маршрутах і мають працювати на людей. І особливо сьогодні, під час знеструмлення ворогом міст, коли електротранспорт не може бути виведений на маршрути.


"Наразі в Одесі з 650 маршрутних автобусів лише 8 мають екологічний параметр Євро-5. Інші - це наші звичні маршрутки. Які мають стандарт Євро-3 та нижче. Адже в той самий час закон не забороняє використання цих автобусів на маршрутах!" - зауважив Геннадій Труханов


Для порівняння фахівці  замірили рівень шкідливих викидів від автобуса Mercedes стандарту Евро-4, переданого Регенсбургом, та звичайної одеської маршрутки.


"Я прошу вирішити це питання якомога  скоріше, аби ми могли забезпечити міста автотранспортом та якісною послугою. Наше законодавство дійсно потребує цих змін під час воєнного стану. Бо змін потребують наші люди. Сподіваюсь на те, що мене, і нас усіх, буде почуто!"- звернувся мер Одеси до народних депутатів та посадовців.



Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Больше по темам: Новости
В МСИО покажут проект арт-вивисекции
В Одесском ТЮЗе – сказочная премьера с трещетками и барабаном (фото)
В Одесской библиотеке готовят экскурсию Моцарта в современном Нью-Йорке
Особо Женатыи Таксист опять таксует в Одессе
В Пассаже завтра состоится показ мод, выставка и лекторий об Одессе
Лучшее за неделю
Фото и видео
Огненное небо над Одессой впечатлило горожан (фото)
Зенитчики одесской бригады морской пехоты сбили российский разведывательный дрон SuperСam (видео)
На Дерибасовской воссоздали Крестный путь Иисуса Христа (фото)
В Одессе открылась выставка актуального искусства молодых художников (фото)
На Дерибасовской римские легионеры разбили лагерь (фото)