РУС ENG
» » » В Одесі відкрито представництво Болгарського телеграфного агентства
Все новости

В Одесі відкрито представництво Болгарського телеграфного агентства

Болгарское телеграфное агентство відкрило в Одесі національний прес-клуб. Він стане постійним представництвом болгарського державного ЗМІ в Україні.

За словами генерального директора БТА Кирила Вилчева, відкриття Національного прес-клубу БТА в Одесі є знаком підтримки болгар в Україні.

«В Україні проживає 200-250 тисяч болгар, а може й більше, враховуючи тих, хто має болгарське коріння. Нам потрібно бути тут, щоб говорити про важкі дні війни в Україні. «Війна тут не припиняється», - зазначив Кирило Вилчев і підкреслив, що новини про життя українських болгар читатимуть болгарською мовою не лише в Болгарії, а й у всьому світі.

У рамках відкриття представництва БТА між його керівником Кирилом Вилчевим і генеральним директором "Укрінформу" Олександром Харченко було підписано угоду про співпрацю, згідно з якою українські новини також будуть публікуватися на ресурсах болгарського агентства.
«З початком російської агресії Одеса стала таким собі прикордонним містом. Присутність наших партнерів і друзів з БТА має важливе значення для міста. Ви стали з нами пліч-о-пліч на інформаційному фронті проти російської пропаганди та дезінформації. БТА 125 років, Укрінформу – понад 105. Ми добре знаємо одне одного, працюємо разом, є членами Європейського альянсу інформагентств. Тепер будемо разом працювати в Одесі», - зазначив Харченко.

Також під час заходу болгарська письменниця Теодора Дімова презентувала свою нову книгу «Молитва за Україну».

«Тієї ночі, коли почула звуки сирен, їхній зойк проник у мою кров і прогнав мій сон. Тоді вже спати не змогла. Коли побачила на блокпосту молодих хлопців у формі, в мене завмерло серце. Це ваші діти, ваші сини. Коли побачила барикади на дорозі до порту, мій розум ніби не зміг прийняти те, що відбувається», – розповіла автор книги.

Напередодні відкриття Національного прес-клубу БТА в Одесі генеральний директор агентства Кирило Вильчев провів зустріч з Одеським міським головою Геннадієм Трухановим, головою Одеської районної ради Віталієм Барвіненком, а також президентом Асоціації болгар України, депутатом Антоном Кіссе.
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Больше по темам: Новини
В МСИО покажут проект арт-вивисекции
В Одесском ТЮЗе – сказочная премьера с трещетками и барабаном (фото)
В Одесской библиотеке готовят экскурсию Моцарта в современном Нью-Йорке
Особо Женатыи Таксист опять таксует в Одессе
В Пассаже завтра состоится показ мод, выставка и лекторий об Одессе
Лучшее за неделю
Фото и видео
В одесской Кирхе открылась весенняя пасхальная ярмарка (фото)
Огненное небо над Одессой впечатлило горожан (фото)
Зенитчики одесской бригады морской пехоты сбили российский разведывательный дрон SuperСam (видео)
На Дерибасовской воссоздали Крестный путь Иисуса Христа (фото)
В Одессе открылась выставка актуального искусства молодых художников (фото)