РУС ENG
» » » В Одесі ліквідували масштабний шахрайський кол-центр
Все новости

В Одесі ліквідували масштабний шахрайський кол-центр

Правоохоронці затримали 3 керівників та 14 учасників злочинної організації, які створили масштабний колл-центр. Штатна чисельність колл-центру складала до 80 працівників.
Шахраї під приводом вкладення коштів у купівлю акцій та криптовалюти ошукували громадян України, Республіки Молдова, країн Європейського Союзу, Об»єднаних Арабських Еміратів та Сполучених Штатів Америки, - повідомляє ГУ НП в Одеській області.

Учасники організованої групи телефонували громадянам різних країн і представлялися працівниками інвестиційної компанії. Шляхом обману вони схиляли співрозмовників до перерахування коштів під приводом інвестування у криптовалюту, цінні папери та інші активи.

Щомісячний дохід «інвестиційного холдингу» становив 150-200 тис дол США, з якого до 100 тис дол США йшло на забезпечення діяльності, у тому числі 50 тис дол США – на зарплати. Лише оренда приміщення становила 10 тис дол США на місяць, яке шахраї змінювали кожні 3-4 місяця з метою конспірації.
Мешканці Ізмаїльського району організували канал переправлення ухилянтів
Введені в оману люди «вкладали» гроші на банківські рахунки учасників ОЗГ, які там і осідали. Також зловмисники дізнавалися від громадян персональні відомості (ПІБ, дату народження, місце реєстрації та проживання, номери мобільних телефонів, банківських рахунків, cvv-кодів тощо), що давало їм можливість самостійно знімати гроші з чужих карток. Якщо люди не надавали конфіденційні дані, правопорушники вмовляли їх убезпечити мобільний телефон або комп’ютер від нібито небезпечних програм і встановити «захист». Фактично це була програма, яка давала можливість працівникам кол-центру у реальному часі бачити всі маніпуляції, які здійснювали потерпілі, паролі до інтернет-банкінгу тощо, і, знову ж таки, самостійно перераховувати чужі кошти на підконтрольні учасникам злочинної організації банківські та віртуальні рахунки електронних WEB-сервісів й мобільних операторів.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Больше по темам: Новини
В МСИО покажут проект арт-вивисекции
В Одесском ТЮЗе – сказочная премьера с трещетками и барабаном (фото)
В Одесской библиотеке готовят экскурсию Моцарта в современном Нью-Йорке
Особо Женатыи Таксист опять таксует в Одессе
В Пассаже завтра состоится показ мод, выставка и лекторий об Одессе
Лучшее за неделю
Фото и видео
В одесской Кирхе открылась весенняя пасхальная ярмарка (фото)
Огненное небо над Одессой впечатлило горожан (фото)
Зенитчики одесской бригады морской пехоты сбили российский разведывательный дрон SuperСam (видео)
На Дерибасовской воссоздали Крестный путь Иисуса Христа (фото)
В Одессе открылась выставка актуального искусства молодых художников (фото)