РУС ENG
Odessa Times » Новости » Новости Одесской области » В Одеській області зріс рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції
Все новости

В Одеській області зріс рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції

інформацією Одеського обласного центру контролю та профiлактики хвороб, на Одещині з 1 по 7 липня фіксували зростання захворюваності на гострі кишкові інфекції.
За даними моніторингу захворюваність на гострі кишкові інфекції в області, у порівнянні з попереднім тижнем, зросла на 20% за рахунок дитячого населення (росла на 31%). Серед дорослого населення захворюваність на ГКІ залишилась майже на рівні попереднього тижня. Більше половини (62%) з хворих – діти, серед яких найбільш ураженою була вікова група 1-4 роки.
Переважна більшість (27%) пов’язували захворювання з вживанням немитих ягід, овочів, фруктів; 21% – готових домашніх страв з порушенням технології приготування та зберігання; по 12% – з вживанням молочних продуктів, придбаних на ринках у приватних осіб та з порушенням особистої гігієни та правил догляду за дітьми; 9% – з вживанням м’ясної продукції; по 4% – рибної продукції та купанням в морі; по 3% – з вживанням яєць та кондитерських виробів.
Найближчими днями на Одещині очікується аномальна спека

“Також за звітний тиждень, з метою моніторингу циркуляції холерного вібріону на об’єктах довкілля (вода відкритих водоймищ, морська вода в зонах рекреації та стічна вода інфекційних стаціонарів (відділень), було досліджено 89 проб, у тому числі морська вода – 18 проб, прісна – 23, стічні води інфекційних стаціонарів (відділень) – 44, інші (баластні води) – 4. Холерний вібріон не було виділено. Серед зареєстрованих 255 хворих з розладами шлунково-кишкового тракту, обстежено на холеру 251 – з негативним результатом”, – зазначили у Центрі.
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Больше по темам: Новини
В Одессе состоится фестиваль «Два дня и две ночи новой музыки» – вход свободный в честь праздника Независимости
В Одесском Ботсаде состоится романтический концерт Романа Капитонова
В МСИО покажут проект арт-вивисекции
В Одесском ТЮЗе – сказочная премьера с трещетками и барабаном (фото)
В Одесской библиотеке готовят экскурсию Моцарта в современном Нью-Йорке
Лучшее за неделю
Фото и видео
В Одесской Кирхе открылся органный фестиваль имени Теофила Рихтера (фото)
На берег Одесской области прибило очередную морскую мину (видео)
В Одессе море стало светиться по ночам (видео)
В "Укрэнерго" рассказали, как 4 сентября в Одессе будут отключать свет
В "Укрэнерго" снова обновили графики отключений света на 3 сентября