РУС ENG
Odessa Times » Новости » Новости Одесской области » В Одесі затримали шістьох паліїв авто військових
Все новости

В Одесі затримали шістьох паліїв авто військових


В Одесі затримали шістьох молодих людей за підпали понад 15 автомобілів військовослужбовців. Про це повідомляють пресслужби Нацполіії та Генпрокурора.
Палії ​​працювали кур’єрами. Службові скутери дозволяли їм переміщатися містом у пошуках військових транспортних засобів. Так, вдень вони доставляли їжу, а вночі палили військові авто. Роботу виконавців контролювали спецслужби росії.
Замовлення на підпали юнаки отримували від фсб рф через Тelegram. Працювали як по одному, так і парам. Підшукавши автомобіль, який міг належати військовим, зловмисники відправляли його фото на узгодження. Після отримання дозволу вони вночі обливали авто легкозаймистою речовиною та підпалювали. Пожежу знімали на телефон та надсилали відео “куратору”, що було обов’язковою умовою для подальшого отримання грошей за виконану роботу.
Зараз їх підозрюють в підпалі 15 авто тільки за червень, але слідство має підстави вважати, що фігуранти причетні ще до кількох аналогічних злочинів. З виконану “роботу” сплачували від 5 до 8 тисяч гривень. До того ж замовники” вдавалися до шантажу, погрожуючи у разі відмови у співпраці передати всю листування до поліції.
Підозрювані – шість мешканців Одеси, найстаршому із групи 23 роки, наймолодшому учаснику виповнилося 18. Під час обшуків у них вилучили мобільні телефони, пляшки із запальною сумішшю та банківські картки, куди надходили гроші.
Наразі зловмисників затримао. Слідчі повідомили всіх фігурантів про підозру в частині першій статті 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань) Кримінального кодексу України. Їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Больше по темам: Новини
В Одессе состоится фестиваль «Два дня и две ночи новой музыки» – вход свободный в честь праздника Независимости
В Одесском Ботсаде состоится романтический концерт Романа Капитонова
В МСИО покажут проект арт-вивисекции
В Одесском ТЮЗе – сказочная премьера с трещетками и барабаном (фото)
В Одесской библиотеке готовят экскурсию Моцарта в современном Нью-Йорке
Лучшее за неделю
Фото и видео
В одесском зоопарке зеленых павлинов заселили в новый вольер (фото)
В Одесской Кирхе открылся органный фестиваль имени Теофила Рихтера (фото)
На берег Одесской области прибило очередную морскую мину (видео)
В Одессе море стало светиться по ночам (видео)
В "Укрэнерго" рассказали, как 4 сентября в Одессе будут отключать свет