РУС ENG
» » Олексій Ботвінов: «Естонія знову надає нам дружню безцінну підтримку»
Все новости

Олексій Ботвінов: «Естонія знову надає нам дружню безцінну підтримку»



VІІІ Міжнародний музичний фестиваль Odessa Classics відбудеться в Естонії з 31 травня по 4 червня. Про це повідомили організатори фестивалю. Через російську агресію фестиваль перенесли з Одеси та скоротили програму. Його події пройдуть у Таллінні, Тарту і в Центрі Арво Пярта в Лауласмаа.   




«Ми прийняли це неминуче рішення з важким серцем, але з іншого боку – з великою вдячністю нашим європейським партнерам, з ініціативи яких різні концертні майданчики в Естонії стануть тимчасовим домом фестивалю в останні дні травня і перші дні червня. Нашими партнерами в Таллінні є Естонський національний симфонічний оркестр, який мав відкрити цьогорічний фестиваль в Одесі, та наш давній друг Мееліс Кубітс, голова Kultuuripartnerlus SA (Фонд культурного партнерства). Для нас дуже важливо, щоб традиція фестивалю не переривалася, і ми використовуємо кожну можливість на європейських сценах, щоб говорити про несправедливість, яку агресор чинить проти держави і народу України. Ми працюємо з нашими партнерами над продовженням Odessa Classics цього літа на інших європейських локаціях, сподіваємося анонсувати такі новини найближчим часом. Але для нас дуже важливо, щоб ми починали саме в Естонії. Наш найперший фестиваль у 2015 році був можливий і став дуже успішним за допомогою наших естонських друзів. І дуже символічно, що тепер знову Естонія надає нам свою дружню безцінну підтримку», – повідомив президент Odessa Classics Олексій Ботвінов.


Фестиваль буде офіційно відкритий 31 травня в Естонському концертному залі в Таллінні за участю Artist in Residence фестивалю Odessa Classics Даніеля Хоупа, народного артиста України Олексія Ботвінова та Естонського національного симфонічного оркестру під керівництвом Оларі Елтса.



Олексій Ботвінов: «Естонія знову надає нам дружню безцінну підтримку»

Даніель Хоуп і Олексій Ботвінов на сцені Одеської філармонії під час фестивального концерту 2021 року. 


1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, брати Роман та Олександр Федюрки виступлять на Талліннському пісенному фестивалі в рамках благодійного концерту.


2 червня Майкл Гуттман і Цзин Чжао, а також Олексій Ботвінов виступлять в Arvo Pärt Centre, присвяченому всесвітньо відомому композитору.


3 червня фестиваль переїде до Тарту разом з Олексієм Ботвіновим і Гансом Крістіаном Аавіком, естонським скрипальським талантом і переможцем нещодавнього конкурсу Карла Нільсена.


Для українських глядачів усі концерти будуть доступні онлайн завдяки безкоштовній  вiдеотрансляції.

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Больше по темам: Новости
В МСИО покажут проект арт-вивисекции
В Одесском ТЮЗе – сказочная премьера с трещетками и барабаном (фото)
В Одесской библиотеке готовят экскурсию Моцарта в современном Нью-Йорке
Особо Женатыи Таксист опять таксует в Одессе
В Пассаже завтра состоится показ мод, выставка и лекторий об Одессе
Лучшее за неделю
Фото и видео
Огненное небо над Одессой впечатлило горожан (фото)
Зенитчики одесской бригады морской пехоты сбили российский разведывательный дрон SuperСam (видео)
На Дерибасовской воссоздали Крестный путь Иисуса Христа (фото)
В Одессе открылась выставка актуального искусства молодых художников (фото)
На Дерибасовской римские легионеры разбили лагерь (фото)