РУС ENG
» » Конвертація російських рублів: за матеріалами БЕБ судитимуть жителя Одещини
Все новости

Конвертація російських рублів: за матеріалами БЕБ судитимуть жителя Одещини



Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області завершили досудове розслідування у справі щодо незаконної діяльності, пов’язаної з конвертацією грошей, обіг яких заборонено на території України.


Встановлено, 32-річного жителя Одещини, який всупереч заборонам встановленими нормативно-правовими актами України, здійснював обмін російських рублів та електронних грошей через  онлайн-обмінники. Займався фігурант незаконною діяльністю близько одного року. Використовував банківські картки країни-агресора.


Вказані обмінні операції проводились з використанням платіжних карток підконтрольних осіб та документів на переказ, без дозвільних документів і ліцензій.


Для розширення своєї клієнтської бази розміщував відео-звіти та інструкції щодо конвертації електронних грошей на платформі відео-хостингу YouTube і соціальній мережі Telegram.


 - Важливим є те, що операції з криптовалютою частіше почали використовувати у своїй незаконній діяльності бізнесмени, які мають на меті ухилення від сплати податків. Так, дедалі частіше ми в своїй діяльності стикаємось з випадками фактичних розрахунків за експортними та імпортними контрактами за допомогою криптовалюти, що в свою чергу дає змогу не відображати зазначені операції в бухгалтерській та податковій звітності, та як наслідок не сплачувати податки та інші загальнообов’язкові платежі. На жаль, непоодинокі випадки використання криптовалюти з метою незаконного конвертування російських рублів та виведення коштів на територію країни-агресорки, - зазначив керівник Територіального управління БЕБ в Одеській області Сергій Мунтян.


В результаті обшуків у приміщеннях, де горе-валютчик проживав та які використовував, співробітники БЕБ вилучили чорнові записи, електронні носії інформації, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, в тому числі банківських установ рф, SIM картки, кошти, отримані в результаті незаконної діяльності.



Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Больше по темам: Новости
В Одесском Ботсаде состоится романтический концерт Романа Капитонова
В МСИО покажут проект арт-вивисекции
В Одесском ТЮЗе – сказочная премьера с трещетками и барабаном (фото)
В Одесской библиотеке готовят экскурсию Моцарта в современном Нью-Йорке
Особо Женатыи Таксист опять таксует в Одессе
Лучшее за неделю
Фото и видео
В "Укрэнерго" прокомментировали заявления об "отключении света зимой на 20 часов"
В Одесі обговорили стан додержання та захист прав людини
В Одессе торжественно наградили детско-юношеские футбольные команды на Чемпионате города (фото)
В одесском ботсаду расцвел лавандовый лабиринт (фото)
Одеські діти загиблих героїв вже тиждень відпочивають у США (фото)