РУС ENG
» » Компанія-експортер зерна відшкодувала до бюджету понад 20 млн грн несплачених податків: БЕБ на Одещині скерувало справу до суду
Все новости

Компанія-експортер зерна відшкодувала до бюджету понад 20 млн грн несплачених податків: БЕБ на Одещині скерувало справу до суду



Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області скерували до суду матеріали кримінального провадження щодо заступника директора однієї з компаній-експортера зерна за умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.


Досудове розслідування було розпочато на підставі аналітичного продукту, складеного фахівцями теруправління БЕБ.


Слідством встановлено, що службові особи фірми умисно приховали інформацію за 2023 рік у податковій та фінансовій звітності. А саме, не зазначили об'єкт оподаткування у вигляді сільськогосподарської продукції, що призвело до ненарахування та, як наслідок, несплати податків на прибуток вказаного підприємства за 2023 рік. Загальна сума несплачених податків склала понад 20 млн грн. 


За словами керівника Територіального управління БЕБ в Одеській області Сергія Мунтяна, зазначені факти були виявлені працівниками Теруправління під час здійснення аналізу експортних операцій сільгосппродукції. Компанія спеціалізувалась на експорті ячменю.


Наразі заступнику директора компанії повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України. Обвинувальний акт скеровано до Київського районного суду м. Одеси.


«З початку року в рамках запобігання незаконному експорту зерна та боротьби з «чорними» експортерами 7 підприємствами вже відшкодовано збитки завдані державі на загальну суму більше 58 млн грн. Відносно службових осіб 5 підприємств обвинувальні акти вже скеровано до суду», – зазначив Сергій Мунтян.


Нагадаємо, раніше Бюро економічної безпеки

Компанія-експортер зерна відшкодувала до бюджету понад 20 млн грн несплачених податків: БЕБ на Одещині скерувало справу до суду
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Больше по темам: Новости
В МСИО покажут проект арт-вивисекции
В Одесском ТЮЗе – сказочная премьера с трещетками и барабаном (фото)
В Одесской библиотеке готовят экскурсию Моцарта в современном Нью-Йорке
Особо Женатыи Таксист опять таксует в Одессе
В Пассаже завтра состоится показ мод, выставка и лекторий об Одессе
Лучшее за неделю
Фото и видео
В "Укрэнерго" прокомментировали заявления об "отключении света зимой на 20 часов"
В Одесі обговорили стан додержання та захист прав людини
В Одессе торжественно наградили детско-юношеские футбольные команды на Чемпионате города (фото)
В одесском ботсаду расцвел лавандовый лабиринт (фото)
Одеські діти загиблих героїв вже тиждень відпочивають у США (фото)