РУС ENG
» » » Поліція затримала замовника вбивства та врятувала потенційних жертв
Все новости

Поліція затримала замовника вбивства та врятувала потенційних жертв

Поліціянти України та Молдови провели в Одесі спільну спецоперацію щодо затримання замовника вбивства, який планував вбити власника столичної клініки та його дружину.
«Завдяки вчасному реагуванню правоохоронців двох країн подружжя вдалося врятувати, а замовника їх вбивства, який у такий спосіб хотів заволодіти їх бізнесом - громадянина іншої країни - затримати.
«Кілер», який пішов на співпрацю з правоохоронцями, отримав 15 000 доларів США за ліквідацію чоловіка. Про вбивство жінки вони мали домовитися після усунення стоматолога», - повідомили у поліції Одеської області.
Відзначимо, що інформацію щодо підготовки до замовного вбивства українські правоохоронці отримали від своїх молдовських колег, а також співпрацювали з ними протягом всієї операції. Йшлося про те, що іноземець, який хотів заволодіти бізнесом українця, підшукував кілера, який за 15 000 доларів США ліквідує громадянина України.

Під час розслідування з’ясувалося, що до війни замовник орендував приміщення, в якому наразі знаходиться стоматологічна клініка потенційної жертви. Після 24 лютого 2022 року замовник виїхав з України та перестав платити орендну плату, відповідно орендодавець уклав договір із новим клієнтом.

Після ліквідації подружжя фігурант планував вбивство свого співвітчизника.

Додамо, що кілер, особу якого правоохоронці встановили у ході розслідування, пішов на співпрацю зі слідством і під контролем поліції вів усі перемовини із фігурантом.

Для того, щоб врятувати життя потерпілим, українські правоохоронці інсценували викрадення та вбивство стоматолога, а відтак замовник отримав фотопідтвердження і перерахував гроші.

Фігуранту повідомлено підозру за статтею «Умисне вбивство на замовлення». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.
На Миколаївщині нейтралізували широку мережу російських агентів
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Больше по темам: Новини
В МСИО покажут проект арт-вивисекции
В Одесском ТЮЗе – сказочная премьера с трещетками и барабаном (фото)
В Одесской библиотеке готовят экскурсию Моцарта в современном Нью-Йорке
Особо Женатыи Таксист опять таксует в Одессе
В Пассаже завтра состоится показ мод, выставка и лекторий об Одессе
Лучшее за неделю
Фото и видео
В Одессе молодежь отпраздновала День вышиванки (фото)
В Одессе открылась масштабная выставка, посвященная морю (фото)
В одесской Кирхе открылась весенняя пасхальная ярмарка (фото)
Огненное небо над Одессой впечатлило горожан (фото)
Зенитчики одесской бригады морской пехоты сбили российский разведывательный дрон SuperСam (видео)