РУС ENG
» » » На Одещині проведуть форум із розвитку систем меліорації
Все новости

На Одещині проведуть форум із розвитку систем меліорації

Реалізацію реформи гідротехнічної меліорації та можливі сценарії відновлення систем зрошення та осушення в Україні обговорять на меліоративному форумі в Ізмаїлі. Захід відбудеться 19 липня.

Як повідомили в Департаменті аграрної політики Одеської ОВА, у форумі візьмуть участь представники Мінагрополітики, Світового банку, Держрибагентства, Держводагентства, народні депутати та представники організацій водокористувачів та агровиробники.

"Південь України – це степи з нечастими дощами, і щоб вирощувати там овочі, зернові та зернобобові культури, критично важливими є зрошувальні системи, які доставляють воду до полів", - заявили в профільному департаменті.

За офіційними даними під штучним поливом в Україні знаходиться близько 2,2 млн га земель, але фактично цей показник становить 250 тис га. Кліматичні зміни та глобальне потепління вже призвели до того, що дві треті українські території знаходяться в зоні ризикового землеробства, а підрив російськими військами Каховської ГЕС посилило ситуацію.

«Гуманітарна та екологічна катастрофа, яку спричинили росіяни підірвавши Каховську ГЕС, загостриють ситуацію. Без джерела води залишилося 94% зрошувальних систем в Херсонській, 74% – в Запорізькій та 30% – в Дніпропетровській областях. Зрошувальні системи є в Одеській та Миколаївській областях, з іншими джерелами води: Дунай та Дністер для Одещини, Південний Буг та Інгулець – для Миколаївщини», - заявили у департаменті.

У рамках форуму пройде польова демонстрація Суворовської зрошувальної системи та презентація проекту її модернізації. Також під час заходу відбудуться комітетські слухання Верховної Ради на тему «Актуальні питання управління обсягами інженерної інфраструктури меліоративних систем державної власності».

Планується підписання договорів про надання від Програми USAID 36 млн. грн. водокористувачам на впровадження нових технологій зрошення та енергопостачання.

Передбачається, що онлайн трансляція заходу відбудеться на каналі USAID у YouTube. Початок о 15:00.
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Больше по темам: ЕКОНОМІКА
В МСИО покажут проект арт-вивисекции
В Одесском ТЮЗе – сказочная премьера с трещетками и барабаном (фото)
В Одесской библиотеке готовят экскурсию Моцарта в современном Нью-Йорке
Особо Женатыи Таксист опять таксует в Одессе
В Пассаже завтра состоится показ мод, выставка и лекторий об Одессе
Лучшее за неделю
Фото и видео
В одесской Кирхе открылась весенняя пасхальная ярмарка (фото)
Огненное небо над Одессой впечатлило горожан (фото)
Зенитчики одесской бригады морской пехоты сбили российский разведывательный дрон SuperСam (видео)
На Дерибасовской воссоздали Крестный путь Иисуса Христа (фото)
В Одессе открылась выставка актуального искусства молодых художников (фото)