РУС ENG
» » » Одеських митців запрошують на міжнародний конкурс
Все новости

Одеських митців запрошують на міжнародний конкурс


Проект «WHAT NEXT» відкриває набір заявок для мисткинь і митців із України. Інститут Адама Міцкевича оголошує відкритий конкурс мистецьких робіт у рамках проекту «WHAT NEXT».

До участі в конкурсі запрошуються мисткині та митці із Польщі, України та Великої Британії, які працюють з темами майбутнього та футуризму. Відібрані проекти будуть включені до мультидисциплінарної виставки, що відбудеться у Великобританії, Україні та Польщі у 2021–2022 роках. Хоча основним медіумом виставки є фотографія, діапазон мистецьких робіт має інтердисциплінарний характер, тому прийматимуться також роботи, що представляють інші форми мистецтва, такі як інсталяції, відео, мікс-медіа, або твори саунд-арту.

«Ми схильні думати про майбутнє, щоб з’ясувати, що нас чекає вже завтра та якими людьми ми можемо стати. А що, коли ми подивимось на те що зараз навколо, аби уявити, що буде потім? Що можуть розповісти нам фізичні явища про наше місце у світі або навпаки про наше переміщення в просторі? Чи репрезентативна функція зображення може лише відображати, чи варто шукати в природі нових форм бачення через дифракцію й безкінечність? Використовуючи етичні, технологічні, фармакологічні та екологічні теми в досліджені, ця мультидисциплінарна виставка прагне привернути увагу до відкритих нами винаходів, які фундаментально нас змінили, сподіваючись, що ми ще спроможні відновити спільне буття і спільне бачення», — підкреслюють організатори.

Концепція виставки грунтується на «Футурологічному конгресі» польського письменника Станіслава Лема – автора «Соляріса» та інших творів, що належать до класики наукової фантастики. Питання, поставлені у книжці 50 років тому, не втрачають своєї актуальності, адже на більшість із них досі немає відповідей. Замість відповідей ми спостерігаємо лише за потоком подій у динамічному й циклічному колесі часу. Мистецькі дослідження представлять спектр нових поглядів і спроб висловити контексти майбутнього. Синтез мистецьких практик і наукових підходів формує нову динамічну мову взаємодії з публікою, що заохочує її приєднатися до дискусії.

Кураторки проєкту: Макс Гоутон (UK), Катерина Радченко (UA) і Катажина Саґатовська (PL).
Партнери: Jam Factory Art Center, Polish Cultural Institute in London, British Council Polska, Odesa Photo Days Festival, Jednostka

Надсилання заявок: заявки англійською мовою, що включають портфоліо автора та належним чином заповнену аплікаційну форму, необхідно надіслати до 24 вересня 2020 року включно на адресу електронної пошти: [email protected]

Детальнішу інформацію і документи для завантаження — тут

 
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Больше по темам: Анонс
В МСИО покажут проект арт-вивисекции
В Одесском ТЮЗе – сказочная премьера с трещетками и барабаном (фото)
В Одесской библиотеке готовят экскурсию Моцарта в современном Нью-Йорке
Особо Женатыи Таксист опять таксует в Одессе
В Пассаже завтра состоится показ мод, выставка и лекторий об Одессе
Лучшее за неделю
Фото и видео
В Запорожье есть попадание российских ракет по ДнепроГЭС и жилым домам (фото)
"Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото
У Буджацькому степу прокинулися бабаки (фото)
В Одессе травмированы 20 человек от ракетной атаки россии (фото)
Одессит в костюме колдуна пытался «магически попасть» в Молдову (видео)