РУС ENG
» » » Болгари Одеси вшановували Святого Тріфона – покровителя виноробів та виноградарів
Все новости

Болгари Одеси вшановували Святого Тріфона – покровителя виноробів та виноградарів


В Одесі представники болгарської діаспори України відзначили болгарське свято Тріфон Зарізан – день, коли мешканці балканських країн вшановують Святого Трифона, покровителя виноградарів та виноробів.
У Всеукраїнському центрі болгарської культури українські болгари традиційно провели символічне обрізання виноградної лози, обрали серед молодих хлопців «Царя Трифона», дегустували вино та ракію, виготовлених бессарабськими виноробами. Також відбулася театралізована вистава Народного ансамблю пісні та танцю “Гердан” Виноградівського будинку культури Болградського району.


В урочистій частині взяли участь представники болгарського дипломатичного корпусу, акредитованого в Одесі на чолі з генеральним консулом Республіки Болгарія Святлославом Івановим, голова Державного агентства у справах болгар за кордоном МЗС Болгарії Райна Манджукова, віце-президент Асоціації болгар України Михайло Радєв, а також заступник директора Департаменту , релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Ярослава Резнікова.


Зазначимо, 14 лютого народи Балкан щорічно вшановують святого Трифона Зарізана. Своїм корінням свято сягає в античні часи, коли болгарські землі заселяли племена фракійців, які шанували Діоніса – бога вина та виноградних лоз. Згодом праболгари, що прийшли на Балкани, перейняли частину традицій від фракійців. В епоху поширення християнства в православній релігії також з’явився святий Трифон, який є покровителем виноградарів. Традиційно 14 лютого на Балканах розпочинається підрізування винограду.














Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Больше по темам: КУЛЬТУРА
В МСИО покажут проект арт-вивисекции
В Одесском ТЮЗе – сказочная премьера с трещетками и барабаном (фото)
В Одесской библиотеке готовят экскурсию Моцарта в современном Нью-Йорке
Особо Женатыи Таксист опять таксует в Одессе
В Пассаже завтра состоится показ мод, выставка и лекторий об Одессе
Лучшее за неделю
Фото и видео
На Дерибасовской воссоздали Крестный путь Иисуса Христа (фото)
В Одессе открылась выставка актуального искусства молодых художников (фото)
На Дерибасовской римские легионеры разбили лагерь (фото)
В Одессе открыли Потёмкинскую лестницу для прогулок (фото)
В Одессе высадили 42 тысяч тюльпанов (фото)